Reviews

Onderstaand vind je een aantal reviews van sportopleidingscentrumzwn.nl. Wil jij ook een review achterlaten? Neem dan contact met ons op.

Maike.

Met veel plezier heb ik in 2019 de cursus looptrainer 3 bij jullie gevolgd. Ik had nog nooit training gegeven en begon dus echt als groentje.

De cursusdagen waren heel interactief; elke keer werd even teruggegrepen naar de informatie van de vorige cursusdag. Daardoor onthoudt je het makkelijk en kun je het ook gaan toepassen.

Het was een goede mix van theorie en praktijk; ik heb enorm veel geleerd van de andere cursisten en de sfeer in de groep was erg goed. Jullie weten op een hele speelse manier meteen een goede groepsdynamiek te creëren.

Als leercoaches zijn jullie makkelijk benaderbaar en jullie reageren heel snel op mails met vragen en opdrachten. Het is erg prettig om redelijk snel feedback te krijgen of antwoord te krijgen op vragen, zodat je daarna weer op de goede weg verder kan.

Eigenlijk vind ik het jammer dat het na zes cursusdagen is afgelopen. Ik zou nog zoveel meer van jullie willen leren over het geven van training. Alle belangrijke onderwerpen bij training geven zijn aan bod geweest. Persoonlijk heb ik nog wel behoefte aan verdieping van bijvoorbeeld trainingsleer en achtergrond van de loopscholingsoefeningen. Er mag wat mij betreft nog best een vervolg komen of een terugkomdag!

Ronald Hulsmann

Vanaf dag 1 waren de workshops van hoog niveau en heel interessant. Goede opleiders met veel beleving.

TOP organisatie,

Bedankt en hopelijk tot de volgende keer.

Leo Groeneweg

Na twee trainers begeleid te hebben via de Atletiek Unie, nu wegens plaatsgebrek per ongeluk bij het sportopleidingscentrum terecht gekomen. 

De opvang van de begeleiders was een welkome verrassing met een opfris dag over inspanningsfysiologie. Normaal wil bij zo’n lange zit wel een even de aandacht verslappen maar niet die dag.

Ook van de dames, die ik heb begeleid, hebben behoudens een paar opstart perikelen (grote groep en veel licht in de zaal) heb ik alleen maar goeds gehoord. Ook de communicatie naar de cursisten was perfect met altijd een c.c. naar de begeleider. Zo was ik er echt bij betrokken.

Ik kan deze opleiding zeker aanraden aan andere beginnende trainers.

Nelleke van Dijk

Locatie perfect, echter de ruimte waar de cursus werd gegeven was te klein voor het aantal cursisten. M.i. bij een volgende cursus minder cursisten laten deelnemen, zodat i.i.g. iedereen een tafel heeft waaraan hij kan werken. 
– combinatie theorie in de ochtend en praktijk in de middag werkt goed.  
– voor wat betreft de leerstof vond ik de opbouw prima. Graag had ik meer willen horen/leren over fysiologie.
– Interactie tussen cursusleiders Henk en Johan was leuk.
– heel veel geleerd van de praktijk; had best wat langer mogen duren. 
– niets dan lof over mijn coach Johan. Hij reageerde altijd heel snel op mijn ingestuurde opdrachten en gaf uitstekende feed-back. Zelfs tot op het laatst merkte ik zijn betrokkenheid!

Kortom, ik heb veel geleerd en al het geleerde kan ik in praktijk brengen.

Hans van Wegen

Het was voor de leercoach nooit te veel om vragen buiten de reguliere cursus tijd te beantwoorden. Ook de hulp, om mijn portfolio op orde te brengen, heeft mij erg geholpen.
Prettig een cursus waarbij aan de nazorg niets ontbrak.

Hans van Wegen.
Gediplomeerd trainer BLT3.

Luci Verhoeve

De cursus is goed geschikt voor personen die al enige ervaring hebben als assistant-trainer of al eerder voor een loopgroep hebben gestaan.
De combinatie van theorie en praktijk in de 6 workshops is goed gekozen.
De opeenvolging van de workshops is snel; zorg dat je gedurende die maanden van de cursus voldoende vrije tijd ervoor reserveert.
Er wordt van de cursist huiswerk verwacht tussen de workshops door. De “overhoringen” van de theorie waren daarvoor een prima signaal.
Voor het praktische gedeelte kan een waarschuwing op zijn plaats zijn, dat het moeilijk is om een goede persoonlijke praktijkbegeider te organiseren voor een langere tijd.
Het theoretische blok van sportfysiologie was veruit het beste.
Wel had ik graag meer theorie gehad over het maken van schema’s en de opbouw van een jaarplanning.
 
Het administreren, of in andere woorden het maken van de portfolio, vraagt veel tijd.
Qua timing met de workshops voelt het een beetje als mosterd na de maaltijd.
Wellicht dat jullie zelf een eigen portfolio of werkstuk kunnen gaan opstellen, dat meer synchroon loopt.
En dan eventueel ook gevolgd door een eigen praktijkexamen.

Eric van de Wiel

– Prima locatie. Gebruik maken van de baan was enkele malen on zeker en kan wellicht beter worden afgestemd.
– De groepsgrootte was prima want het is toch hoofdzakelijk informatie opnemen. Het was nu goed afgestemd op de grootte van de locatie.
– Bij de portfoliobegeleiding vond ik de reactie inhoudelijk prima maar liet af en toe wel wat lang op zich wachten.
– Nu zijn die portfolio’s nogal arbeidsintensief .
– De vragen die je vooraf kreeg bij de laatste bijeenkomsten vond ik er praktisch. Het steeds herhalen van de essentie.
– Het het duo presenteren van jullie vond vond ik perfect. Ook omdat jullie allebei verschillende groepen en ervaringen hebben en daaruit vertellen. Daarbij zorgt Johan met zijn achtergrond als docent continue voor het goede goede voorbeeld zoals wij straks ook voor een groep moeten komen met een ongekende hoeveelheid enthousiasme, rust en structuur die hij continue uitstraalt.

Stan Geertman

Dit is een zeer zinnige cursus waarvan ik veel heb geleerd. Niet in de laatste plaats komt dit door de cursusbegeleiding door Henk Rams en Johan Akkermans. Zij hebben een hele aardige cursus in elkaar gezet waardoor je op een grote diversiteit aan terreinen (fysiologie, voeding, trainingsdidactiek, trainingsleer, etc) kennis van het traingsvak opdoet. De 6 cursusdagen bestaan zowel uit een theoretische verdieping alsook uit het praktisch oefenen van het trainingsvak. Wanneer ik naast alle goede elementen toch nog enkele verbeterpiunten kan aangeven heeft dit betrekking op een tweetal:
– het berekenen van tempo’s voor verschillende lopers in verschillende trainingen had nog wat verder uitgediept kunnen worden, ook voor mindere lopers
– hoe te handelen bij acute typische lopers problemen had wat meer specifiek aan dacht mogen krijgen.

Fred Gloudemans en Orrin Akkermans

De cursus was voor ons vernieuwend en erg leerzaam. wij zijn samen begonnen aan de cursus om trainer te worden bij de loopschool waarin we als lopers actief zijn. We hadden beide helemaal geen ervaring met training geven. Elke bijeenkomst krijg je een deel theorie en een deel praktijk. Zowel in de praktijk als in de theorie kregen we veel handvatten aangereikt om hiermee aan slag te gaan binnen onze loopschool.
 
Theorie wordt gegeven door Johan en Henk maar ook afwisselend door gastdocenten. Je wordt goed betrokken in de les en ook gemotiveerd om alle informatie op te nemen. Zo leer je wat er gebeurd met het lichaam tijdens het lopen, krijg je veel informatie over de juiste loophouding tijdens lopen en loopscholing en leer je hoe je verantwoord een training voorbereid. Dit gebeurd altijd in een ontspannen setting met veel respect voor elkaar. Je kan altijd terecht voor vragen bij alle docenten en je wordt heel duidelijk en snel geholpen als je ergens niet uit komt. 
 
Het praktijkdeel, is zo opgebouwd dat iedereen wel een aantal keer aan de beurt komt om les te geven aan de andere cursisten. Hierbij krijg je voor, tijdens en na gegeven trainingen door wie dan ook tips die bruikbaar zijn voor iedereen. Voor de groep staan was even wennen maar het is erg leerzaam.
Het enige puntje waar wij soms tegenaan hebben gelopen is dat de praktijk op een atletiekbaan plaatsvind, terwijl we zelf trainingen hebben, en zullen gaan geven, op straat en de directe omgeving. Hierdoor mis je wat hulpstukken zoals bepaalde afstandmetingen op de baan, en mogelijk attributen om je training mee uit te voeren. Verder merk je dat het allemaal steeds soepeler gaat en dat je van elke training die je geeft leert. 
 
We hebben veel geleerd als trainer, maar ook als loper. Het enthousiasme van alle docenten neem je letterlijk mee naar huis. Na elke bijeenkomst heb je veel bruikbare informatie die je ook zelf wilt toepassen. 
 
Onze valkuil van de cursus was echter de afronding. Er is geen deadline en de prioriteit lag vaak ergens anders. Een goede combinatie zien te vinden van ons wekelijkse werk en bijbehorende prioriteiten met de cursus was voor ons moeilijk. Wel hebben we beide in de tussentijd veel training gegeven maar als we dan toch een tip mee kunnen geven is het dat je de afronding van je portfolio niet teveel opzij moet schuiven. Zodra je begint met de cursus benut dan ook elke vrij moment om hieraan te werken.

Adri Paans

Ik wil de docenten bedanken voor een interessante en leerzame workshops. Deze hebben behoorlijk bijgedragen aan het behalen van mijn diploma.
Verder was het een prettige cursus met name door de enthousiaste inbreng van de docenten en de wijze waarop zij de kennis met ons gedeeld hebben en begeleidt. 

Ruud de Grood

Vorig jaar september ben ik gestart met een grote groep medecursisten aan de opleiding LT3. Ik heb bijzonder veel van Henk en Johan geleerd. De heren staan altijd klaar voor het beantwoorden van je vragen. Er wordt ook veel van je verwacht, maar nooit is iets bij hun teveel. Er worden ook heel veel interessante onderwerpen behandeld. Hierdoor was ik met name in het begin van de opleiding wel eens het spoor bijster. Zowel Henk als Johan gaven aan dat gedurende de tijd het zogeheten “kwartje” op zijn plaats valt. En ja hoor, bij mij was dat inderdaad het geval. Beide heren hebben het vermogen om altijd wel ergens positieve punten uit halen. Daarmee bedoel ik, als de (proef)training even niet lukt of je verknalt het, de heren op een prettige wijze beoordelen en er weer iets positiefs uithalen. Niemand wordt afgebrand.
 
De opleiding is echt onmisbaar en een aanrader voor de aankomende LT3 trainer. Ik heb het met veel plezier gedaan. Johan en Henk bedankt voor de begeleiding.

Geert

Ben in September begonnen met de opleiding Blt3.
De locatie Sprint waar het gegeven word is perfect je hebt een mooie ruimte voor de theorie en een mooie baan om de praktijk te geven.
Klein puntje van kritiek was de grootte van de groep 25 in totaal, dus soms was het erg druk en kon het wel even duren voordat de daadwerkelijke workshop begon.
Uiteindelijk is dit met een extra workshop rechtgetrokken voor degene die dit wilden.
 
De workshops waren goed en leerzaam, wel waren sommige wat leerzamer dan de ander, maar dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk.
In het ochtendgedeelte werd de theorie gedaan en in de middag werd praktijk gegeven door de cursisten zelf.
 
Henk en Johan hebben allebei de kennis in huis en dit brengen ze ook over op de klas.
Ikzelf had Henk als leercoach en had altijd snel reactie als ik een vraag had.
Ook na de opleiding kun je ze altijd om advies vragen.
 
Portfolio maken kost erg veel tijd, en had persoonlijk iets meer uit de praktijk verwacht (blessures en schema’s)
 
Al met al een hele leerzame opleiding en Johan en Henk bedankt voor alle moeite en enthousiasme die jullie erin stoppen.