Opleidingen

Niemand is ooit uitgeleerd. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn de belangrijkste succesfactoren in de loopbaan. Daarom biedt Sportopleidingscentrum Zuid-West Nederland samen met Sport-Assistance opleidingen en cursussen aan op het gebied van looptrainer, atletiektrainer en sport specifieke opleidingen.

Steeds meer mensen gaan sporten, veelal met als doel de gezondheid te verbeteren of te ontstressen. Sport en beweging is bij veel mensen niet weg te denken uit hun dagelijkse leven. Mensen die zijn opgeleid tot onder andere looptrainer, baanatletiektrainer en sportcoaches zijn daarom nodig. Sportopleidingscentrum Zuid-West Nederland biedt u de mogelijkheid om deze sportopleidingen te volgen.

Tijdens de interactieve workshops onder leiding van ervaren docenten staat de praktijk centraal en wordt voortdurend een brug geslagen tussen de theorie en de praktijk. De opleiding leert je verschillende soorten trainingsvormen, loop / atletiek technieken en methodieken. Daarnaast is er aandacht voor anatomie en fysiologie specifiek gericht op looptrainingen. Je bent na deze opleidingen in staat om een looptraining en een trainingsschema te ontwikkelen afgestemd op de doelstellingen van de groep.

De opleidingen bestaan uit meerdere bijeenkomsten. Enkele worden afgesloten met een examen (Proeve van bekwaamheid).