Assistent Looptrainer

De opleiding Assistent Looptrainer 2 is geschikt voor personen die deeltaken van de trainer overnemen. Daarom is het belangrijk dat je als assistent begrijpt wat de zelfstandige trainer doet tijdens de trainingen. Als assistent looptrainer sta je niet zelfstandig voor de groep.

Het is een opleiding met workshops en aanvullende opdrachten die in de eigen trainingspraktijk kunnen worden uitgevoerd. 

De navolgende begrippen komen tijdens de workshops aan bod:

– het kunnen lezen en snappen van het voorbereidingsformulier dat is opgemaakt   door de zelfstandige trainer 
– aanleren van eenvoudige didactische vaardigheden 
– begrijpen wat er gebeurt tijdens de kern en wat heeft de kern tot doel heeft
– begrijpen wat er gebeurt tijdens de loopscholing 

Opleidingsdoelen

De  nadruk  van de opleiding ligt op meer inzicht te krijgen in wat de zelfstandig trainer bedoelt met de te geven training.

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor personen die op een enthousiaste wijze een zelfstandige trainer kan ondersteunen bij het training geven aan een groep atleten. Er zijn geen instroomeisen.

Omvang

10 contacturen verdeeld over 4 workshops van 2,5 uur.

Na de cursus

Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname van het sportopleidingscentrum voor het volgen van de opleiding assistent looptrainer niveau 2 (ALT2).

Er kan ook een certificaat worden aangevraagd bij de Atletiek Unie voor het volgen van de opleiding. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht voor de aanmaak en verzending van het certificaat.

Cursusleider

Henk Rams

Kosten

€100,-  per deelnemer exclusief certificaat Atletiekunie.

Inhoud workshops