Johan Akkermans

Johan Akkermans heeft veel ervaring met het geven van trainingen in verschillende omstandigheden; op de baan, op de weg en in het bos. Sinds 1995 is hij hardlooptrainer van Atletiekvereniging Scorpio te Oosterhout. Vele Brabantse atleten hebben bij hem technisch goed leren lopen met een glimlach op het gezicht. Zijn kwaliteiten als trainer zijn onder andere het rekening houden met niveauverschillen binnen een groep hardlopers, het aanleren van technisch hardlopen aan recreatieve hardlopers en het sneller maken van deze recreatieve hardlopers.

Henk Rams

Henk Rams is een ervaren clubtrainer van Atletiekvereniging Scorpio te Oosterhout. Sinds 1998 geeft hij training aan volwassenen wedstrijdlopers. Zijn loopgroep telt ook een aantal talentvolle jonge lopers van regionaal niveau. Zijn specialismen zijn het langdurig begeleiden van wedstrijdatleten naar een hoger niveau en looptechniek voor hardlopers. Henk heeft zeer veel nuttige hardloopkennis die heel erg handig is voor beginnende hardlooptrainers.

Eric de Ruijter

Eric de Ruijter behaalde in 1989 zijn 1e graads opleiding leraar Lichamelijke Opvoeding aan de sportacademie in Tilburg. Na zijn militaire dienstplicht als sportinstructeur vervult te hebben, werkte hij gedurende 6 jaar als beroeps militair en sportinstructeur bij de landmacht. In de jaren hierna stortte de Ruijter zich in het bedrijfsleven. Hij specialiseerde zich als fysieke adviseur en werkte samen met fysiotherapeuten aan de opzet van een concept, gericht op de verbetering van de fysieke belasting van werknemers. Hij verzorgde interne opleidingen en ontwikkelde voor bedrijven als KLM en Albert Heijn praktijkgerichte beweging-functieanalyses. Eric is in zijn verdere loopbaan actief geweest als voetbaltrainer en wielertrainer en is hij professioneel A-trainer van de Nederlandse Schaatsbond. Als sportbeoefenaar is hij 10-voudig Zuid-Nederlands kampioen allround schaatsen.

Pieter Pas

Pieter Pas behaalde in 1988 zijn opleiding 1e graads leraar Lichamelijke Opvoeding aan de sportacademie in Tilburg. Hierna vervulde hij zijn militaire dienstplicht als sportinstructeur bij de landmacht op de legerbasis Seedorf in Duitsland. In 1991 begon Pas aan de Universiteit van Amsterdam de opleiding Bewegingsschappen en behaalde 4 jaar later zijn doctoraal. Vervolgens was Pas gedurende 8 jaar verbonden als onderzoeker en topsportbegeleider bij het Italiaans Olympisch Comité afdeling voor inspanningsfysiologie en Biomechanica. Daar heeft hij o.a. de Nationale volleybalploeg (mannen), de topvoetbalploeg s.s. Lazio-Roma, Nationale Softbalploeg, Nationaal basketbalteam, Nationale (jeugd) Golf selectie, Ferrari Formule-1 team, top schaatsers en wielrenners begeleid. Pas werkte ook aan de ontwikkeling van nieuwe sporttesten en begeleidingsmethoden. Enkele van zijn onderzoeksprojecten zijn in zowel nationale als internationale vakbladen gepubliceerd.

Jan de Hoon

Jan de Hoon is afgestuurd aan de Academie voor lichamelijke opvoeding te Tilburg. Na de Academie heeft Jan gewerkt als docent lichamelijk opvoeding op een school voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen. Dit combineerde hij met het trainerschap binnen het betaalde voetbal, bij Willem II. In 2013 is Jan fulltime bij Willem II gaan werken. Eerst als assistent trainer bij het eerste elftal en later als hoofd opleiding van de Willem II voetbalacademie.

In 2017 is Jan, AIO gestart. De naam AIO is een synoniem voor de activiteiten die Jan uitvoert, namelijk: Advies Implementatie Opleiding. Daarnaast staat AIO voor een belangrijk motto, namelijk: Altijd In Ontwikkeling. De wereld en de mensen die er in leven zijn voortdurend in ontwikkeling. Als opleider wil Jan hier op in kunnen spelen en is het noodzakelijk dat hij zichzelf blijft ontwikkelen om andere te kunnen coachen en trainen. Vanuit zijn bedrijf verzorgt Jan workshops, clinics, interne cursussen aan trainers, geeft hij voetbal/hockey trainingen en begeleid hij trainers & spelers d.m.v. individuele coaching trajecten.

Binnen het sportopleidingscentrum Zuid/West Nederland verzorgt Jan sinds januari 2019 de workshop mentale voorbereiding. Binnen de workshop deelt Jan zijn ervaringen die hij heeft vanuit de topsport en laat hij de deelnemers nadenken over de invloed van het mentale proces binnen sport. Dit gebeurd door de theorie te bespreken en de theorie meteen toe te passen tijdens het WK bal in de emmer gooien.